Ukrainske sigøynere

Vil bare dele en film med dere :) for rundt to måneder siden var jeg på en helt fantastisk tur til Ukraina som jeg kommer til å skrive mer om senere. Vi besøkte blant annet barnehjem, gamlehjem, internatskoler for barn som hadde mistet foreldrene, dro på ekstremtsafari og besøkte konsentrasjonsleire. Vi besøkte også sigøynerlandsbyer, noe som kanskje var noe av det sterkeste. Som sagt skal jeg skrive masse om det senere, men her er en liten film jeg har laget fra besøket i den ene sigøynerlandsbyen!

"Song; Foster the People - Pumped up kicks

Tisdag 4. oktober besøkte vi en av ukrainas mange sigøynerlandsbyer. Som i de fleste europeiske land, er sigøynere forhatt og forfulgt, og i Ukraina er de jaget opp til små isolerte landsbyer i fjellene.
De bor i små, falleferdige hus, gjerne flere familier i ett. Om vinteren kan det bli opp til 35 minusgrader, men sigøynerene går fortsatt barbeint ettersom de ikke kan prioritere sko fremfor mat.
I og med at de lever i fattigdom, har de ingen penger til medisiner eller legebesøk. De blir testet fra de er barn med forskjellige metoder for å se hvem som er sterke nok til bli med i familien. Blant annet blir små barn dyppet i tanker med isvann for å se hvor motstandsdyktige de er. De som dør, de dør. De som overlever er sterke nok til å ta en plass i samfunnet."

Én kommentar

ida

14.des.2011 kl.23:43

FINFINFIN <3

Skriv en ny kommentar

hits