søvnløs

Jeg fikk ikke sove et sekund. Med en gang jeg lukket øynene kom ansiktet ditt til synet. Det sinte ansiktet ditt. Du skrek, brølte. Jeg husker første gang, det var for 10 år siden. Døren som nesten går lydløst opp, og skrittene dine i takt med den tunge pusten. Jeg setter meg fort opp, ser meg rundt. Det er helt   ..sort. Mørket er der igjen. Sluker meg. Sluker alt.
Jeg finner mobilen så jeg får litt lys, ser meg rundt. Ingenting. Bare det redde fjeset som stirrer tilbake på meg i speilet. Det redde fjeset jeg har sett altfor mange ganger. Jeg løper til døren, låser den og skrur av lyset. Den varme dynen kaller på meg, og jeg trekker den godt opp til nesetippen. Blunker. Stillhet. Jeg blir liggende og lytte. Jeg hører katter som krangler utenfor, en baby som skriker og faren som brøler tilbake. Tydligvis sliten og beruset. Så er den der igjen, pusten. Denne gangen er det min egen. Den er hurtig, uregelmessig. Stopper og tar dype tak før den løper løpsk. Jeg lukker øynene. Jeg trenger søvn. Du hindrer meg. Akkuratt som du pleide. Det ondskapsfulle fjeset ditt smiler nå, gliser til meg. Jeg hører latteren din. Stemmen din som snakker til meg. Ordene hører jeg ikke. Vil ikke høre de.
Jeg setter meg opp igjen. Trekker føttene godt under meg. Finner et blad, en bok. Jeg er ikke sikker, men jeg må få tankene over på noe annent.  Jeg skjelver. Av redsel? Kulde? Usikkerhet eller ensomhet? Jeg tuller meg inn i dynen, setter meg i vinduet. Det gode gamle vinduet. Vinduet jeg har sittet i, grått. Ledd, undret og slappet av i. Jeg kan høre skrittene dine. Høye, tunge skritt. Nå er det ikke bare noe jeg innbiler meg. Jeg ser på stjernene mens frostrøyken står. Ser opp mot deg og lengter. Jeg kunne trengt deg nå, jeg trenger noen. Klarer ikke mer.
Vi er tilbake hvor vi startet.


3 kommentarer

Eline Olsen

10.apr.2010 kl.11:13

du er så utrolig flink til å skrive! du må vel ha 6 i norsk:o

Håkon Vesteng Nilsen

10.apr.2010 kl.12:21

: D

Tonje

10.apr.2010 kl.13:21

Eline Olsen: tusen takk, Eline! mm, ja. det går litt opp og ned, fordi jeg ikke er så god på og/å! haha..

Skriv en ny kommentar

hits