stjerneskinn

Jeg sitter i vinduet. Jeg har tyllet dynen godt rundt meg, og i hånden holder jeg en varm kopp te. Ute er det kaldt, stille og bekkmørkt. Alle naboene har lagt seg. De har slukket alle lysene sine og lagt seg i sine myke senger, noen er kanskje harde. Andre sover på en sova. De har dynen trukket over seg, en kjøpte nytt sengetøy i dag. Den deilige følelsen av nytt sengetøy mot den spinkle kroppen. Varme. En liten katt mjauer å vill inn, men matmor er full og har sloknet på gulvet. Katten går sin veg. Men den vil klare seg, den har englevakt.

Gatelyktene slukner nå. Det blir helt mørkt, helt stille. Magisk. Jeg stirrer ut i mørket mens røyken som forteller at teen min fortsatt er varm smyger oppover ansiktet mitt. Det lukter vanilje. Vanilje med honning, som gjør godt for slitne kropper. Det har mormor fortalt. Jeg vet at ett sted der ute, ett sted der ute i mørket står du og stirrer tilbake. Men jeg er ikke redd. Du er redd. Du er ikke klar. Du vil ikke slippe taket, ikke enda. Du er for ung. Du var viktig, du betydde mye for en person. En person som føler seg helt alene i natt. Mye for meg.

Blant de store, regnfulle skyene har det kommet en liten glipp. Jeg kan se opp på himmelen, og der er den igjen. Der er du. Den store stjernen, den som er formet som en engel. Du er en engel du, mamma. Du er der alltid. Du passer på. Du var også alt for ung. Du hadde nettopp stiftet familie, nettopp giftet deg og nettopp flyttet til stedet du alltid hadde drømt om. Nå er du.. borte. Jeg kan ikke holde rundt deg lengre. Men du er der. Alltid. Kan du passe på vennen min? Ta godt i mot han, sørg for at han har det bra.

Du kan dra nå, vennen min. Fly av sted. Opp mellom skyene, ta en plass blant stjernene. Mamma skal ta godt vare på deg. Jeg trenger deg der oppe. Her har du ingenting og gjøre lengre. Jeg trenger og kunne se deg, vite at du også fortsatt er her. Jeg er så glad i deg. Så fly nå. Oppover, opp mellom skyene. Ta en plass blant stjernene å skinn. Skinn som aldri før, det vet jeg du kan. Du skinner alltid. Vær der for meg, skinn så jeg kan se deg og smile.


5 kommentarer

Ole

08.apr.2010 kl.01:26

Du har talent, jente. Håper alt ordner seg for deg :) klem

Tonje

08.apr.2010 kl.08:04

Ole: takk vennen <3

Håkon Vesteng Nilsen

08.apr.2010 kl.20:19

Hadde jeg ikke visst hvem du var så hadde jeg trodd at du var en veldig kjent forfatter. Du bruker ordene dine klokt jente <3 Proud of you .

Tonje

09.apr.2010 kl.12:15

Håkon Vesteng Nilsen: WOW HÅKON! Tusen takk <3

Ingvild Bahr

22.des.2010 kl.22:20

Du skriver så fint Tonje! Rørende å lese. Store og flotte ord som kommer fra en så søt og snill jente som deg <3

Skriv en ny kommentar

hits