Make up and fake up


Hva er det første du gjør når du står opp om morgenen?

Jeg går rett på badet, gjør det nødvendige, setter mac`en på full guffe og danser i dusjen. Bedre start på dagen får man ikke. Vel, det er helt til jeg skrur av vannet, trer ut på badegulvet og fjerner dogget som har lagt seg som ett ekkelt belegg på speilet, og ser det trøtte, fregnebefengte trynet med kviser og porer. Jeg skynder meg å sette håret i en stor topp midt på hodet, før jeg beygner og sminke meg. Sparkler fjeset. Gjemmer kviser, fregner, porer og ugjevnheter. Fondation, pudder, solpudder og rouge. Øyenskygge, mascara, eyeliner og vippetang. Tiden går, og du blir aldri fornøyd. Alltid noe som er galt. Nå bryr jeg meg ikke så mye om håret. Jeg bruker som regel å ha midtskill, eller i den samme klumpen som lille my. Når det er ferdig, gjelder det å løpe og finne det riktige antrekket. Det er alltid problematisk. Det er da du ser alle feilene du har. Om det så er store hofter, for liten rumpe, dinglende overarmer eller for små føtter. Dette er en situasjon jeg finner meg selv i alt for ofte, uansett hvor lite jeg sier det betyr for meg. Og det gjør vondt og tenke på at det er flere tusner av jenter som finner seg selv stående foran speilet, i den akkuratt samme situasjonen selv. Det er da jeg tenker; hvem er det egentlig vi pynter oss for? Hvorfor må vi være nærmest perfekte?
De fleste jenter tenker nok at svaret er gutter. Gutter du vil gjøre et godt inntrykk på, gutter du liker eller gutter du har er håpløst forelsket i. Kanskje eksen din, som du enda ikke vil gi slipp på? Du steller deg hver eneste morgen, så han skal se deg og angre. Gjøre han sjalu. Få vennene hans til og si "Faen så dust du er, som lar den lekkerbisken gå", og få han til og føle seg som en drittsekk. Men er det virkelig det? Er det virkelig disse damesmeltende, idrettsgrisene av noen søte asshole`s vi virkelig bruker så mye tid på og se fine ut for?
Jeg ville svart andre jenter. Jeg tror vi pynter oss for hverandre. Vi jenter har nemlig evnen til å gjøre alt om til en konkuransse, det er det ingen som kan nekte for. Ikke innerst inne. Og om vi føler oss truet av noen begyner bitchingen. Vi samler oss i gjenger, finner opp rykter og gjør livet miserabelt for alle som er penere enn oss selv. Folk tar plastiske operasjoner for å kunne komme seg nærmere perfekt. Perfekt som ikke finnes.
Hvorfor gjør vi dette? Hvorfor holder vi på med denne galskapen hver morgen, ettermiddag og kveld? Hvorfor kan vi ikke være som vi er, være oss selv. Bare nyte livet. Sammfunnet har forandret seg, og det finnes noen rare folk som forteller deg hvordan du skal gå kledd og se ut hvert år, vær sesong og til enhver tid. Disse hører vi på. Vi kjøper klær i hytt og pine, som kanskje blir brukt en eller to ganger? Klesskap flyter over, skohaugene vokser og regningen på sminke går fort over 1000-lappen. Noen er så heldige at de får alt sammen, mens andre må jobbe beinhardt for det. Jeg leste for litt siden om en tolv år gammel jente som solgte hesten sin, så hun kunne kjøpe seg sminke og "kule klær". Når jeg var tolv var sminke kun et skjellsord, og vi var små bekjymringsløse drittunger som løp rundt med sjokolade rundt munnen.

Det er sykt. Sinnsykt. Jenter (og gutter) skal ikke behøve og lide på grunn av utseende. Vi skal ikke trenge og skjule oss selv under en maske med make up og klær. Være "fake up`s". Kan vi ikke bare leve, og la den indre skjønnheten lyse frem. Vise hvor stolte vi er av oss selv. Den er denne skjønnheten som er nydeligst, er det ikke?
Jeg oppfordrer alle til å gå ut i verden, og vise hvor nydelige dere er.

23 kommentarer

idaborstad

26.jan.2010 kl.16:08

Liker bloggen din, stå på (y)

Ingrid ;>

26.jan.2010 kl.16:16

fin blogg

www.kvaloeeeh.blogg.no > Spørsmålsrunde ! Kommenter?

godiesmarte.blogg.no

26.jan.2010 kl.16:16

Nytt design på bloggen :) Ta en titt? :) www.godiesmarte.blogg.no

Therese&Silje

26.jan.2010 kl.16:17

Fine bilder og digg blogg :-) ♥

Lappy

26.jan.2010 kl.16:17

Kule bilder!

Kjersti Johnsen

26.jan.2010 kl.16:19

fin blogg <3

sjekke ut min ? (:

- www.kjerstijohnsen.blogg.no

Tonje

26.jan.2010 kl.16:22

Lappy: Tusen takk :-)

Christineaa - livet som motenerd

26.jan.2010 kl.16:23

bra skrevet! :)

Marte

26.jan.2010 kl.16:23

jeg tror vi sminker oss fordi det er sånn samfunnet er. når jeg går uten sminke er det mange som spørr hvorfor. jeg sminker meg fordi det er en vane, ikke noe mere.

Sofie Strand

26.jan.2010 kl.16:25

Sant det du sier :) ! Du skriver bra ;)

26.jan.2010 kl.16:25

enig med deg. Utrolig teit at folk absolutt skal være perfekte!

Stine Sandberg

26.jan.2010 kl.16:28

Fint skrevet, men desverre så tror jeg ikke det noensinne kommer til å bli på den måten. Selvfølgelig er det folk som forteller deg hva du skal gå med så lenge folk faktisk hører på det! Og dette med sminke; nå siden vi har fått det bildet at kviser er ekkelt så er det ikke noe som alle vil gå rundt å vise fram.

Jeg pynter meg vel egentlig for alle rundt meg. Alle der ute i offentligheten. Og mest av alt meg selv egentlig. Jeg føler meg ikke vel når jeg går ute blandt folk og ser ufresh ut!

26.jan.2010 kl.16:28

fin blogg

Tonje

26.jan.2010 kl.16:29

Marte: Enig, det er litt av poenget. Når jeg ikke bruker sminke kommer folk og lurer på om jeg er syk. Hva er det fornoe?

Helene Netka

26.jan.2010 kl.16:29

Utrolig bra skrevet!

Jeg var sånn brunkrem berte før : o men etter jeg begynte på videregående

har jeg nesten sluttet helt å bruke sminke. Grunnen til at jeg brukte mye

sminke før var jo mye fordi jeg hadde fæl hud, og grunnen til at jeg hadde

fæl hud var jo fordi jeg brukte mye sminke.. Så det ble jo en ond sirkel!

Men, har da klart å komme meg ut av det, og nå bruker jeg ikke sminke

(bare ved spesielle anledninger) og jeg har fin hud! :D

kadust | therese isabelle

26.jan.2010 kl.16:30

Det første jeg gjør når jeg står opp er først å gå på badet for å ta på meg linser, deretter kaster jeg ut kattene, og så går jeg på do. Etter det går jeg å kler på meg, så eventuelt drar jeg på jobb om jeg jobber den dagen. Gidder ikke sminke meg med mindre jeg skal være med venner, og da sminker jeg meg ofte i sofaen rett før de kommer, eller på toget når jeg er på vei til dem :P

kadust.blogg.no

gerdinstang

26.jan.2010 kl.16:33

Bra innlegg! Jeg er veldig enig med deg!

Skjønnhet er varierende, og det er ingen som liker det samme uansett.

Hvorfor skal vi følge en slags mal over hvordan vi skal se ut?

Det er en ting å pynte seg, en annen ting er å forandre hele utseendet.

Vi blir aldri fornøyd, fordi det er alltid noen som er penere.

Kanskje vi er pene akkuratt som vi er.

Tonje

26.jan.2010 kl.16:38

Stine Sandberg: I agree! Men poenget her er vårt eget syn på andres oppfatning. "Oppfølger" kommer :-)

Tonje

26.jan.2010 kl.16:39

Helene Netka: Tusen takk :-) nå er ikke jeg en brunkrembærte da, bruker som oftes ikke så mye sminke lengre. Det var litt for og få frem poenget!

renate

26.jan.2010 kl.21:03

dette synes jeg var bra skrevet! :)

Tonje

26.jan.2010 kl.22:20

renate: takk søta :-)

fiskebolle

28.jan.2010 kl.18:58

jeg er litt sånn kjempemisunnelig på håret ditt.

Tonje

29.jan.2010 kl.00:24

julie: Haha, tusen takk søtnos :-)

Skriv en ny kommentar

hits